Lovejoy kuyrukluyıldızı, Çarşamba günü Dünya’nın çok yakınından geçecek. En son 11.500 yıl önce yaşanan bu yakınlaşma, binlerce yıl daha yaşanmayacak.
Yeşil kuyrukluyıldız olarak da bilinen Lovejoy kuyrukluyıldızı, 14 Ocak Çarşamba günü Dünya’ya çok yakın bir noktadan geçecek. Kuyrukluyıldız ile Dünya arasındaki mesafenin 70 milyon km olacağı belirtiliyor. İkili arasındaki bir sonraki karşılaşmanın 8 bin yıl sonra olacağı bildirilirken, tam 2 hafta boyunca Dünya’dan “Yeşil kuyrukluyıldız” görülebilecek.
Telegraph’a bir değerlendirme yapan Popüler Astronomi Topluluğu Başkan Yardımcısı Robin Scagell; “Birkaç gece önce kuyrukluyıldıza bakıyordum. Bir dürbün ile baktığınızda görebileceğiniz, daire şeklinde ve bulanık bir top. En güzeli de şafak vakti veya gün batımında değil de, gece çok daha iyi görünüyor olması” dedi.
Yeşil kuyrukluyıldız 17 Ağustos 2014’te Avusturalyalı astronom Terry Lovejoy tarafından keşfedilmişti.
‘Uzun dönem’ kuyrukluyıldızlarına mensup Lovejoy’un, buzlu çekirdeğinin yaklaşık 4.8 kilometre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor. ‘Coma’ adı verilen, gaz ve tozdan oluşan baş kısmı ise 643 bin kilometreyi buluyor.