Geçen ay ABD Maryland’da, genetiği değiştirilmiş domuz kalbini bir hastaya nakletme operasyonu öncesinde organa taze kalması için kokain enjekte edildiği ileri sürüldü.
Geçen ay ABD’de yaşayan ve ölümcül kalp hastalığı olan bir kişiye genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakli yapılmıştı. Kalp naklinin ardından, domuzdan insana kalp operasyonunun kokain ile pompalandığı iddia edildi.
Maryland’deki doktorlar, genetiği değiştirilmiş domuz kalbini geçen ay bir hastaya başarıyla nakletmişti.
Dünya’da bir ilk olan operasyonun ardından hastanın durumunun iyi olduğu ve hala iyileşme sürecinde olduğu bildirilmişti.
Vice News’in haberine göre, domuzdan insana kalp naklinde kullanılan genetiği değiştirilmiş organın taze kalması için kokain enjekte edildiği iddia edildi.
Rapora göre, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nin bir hayvan organını insan vücuduna yerleştirme prosedürü olan ksenotransplantasyon direktörü Dr. Muhammed Mohiuddin, kalbin ABD’ye gelmeden önce Revivicor laboratuvarı tarafından üretildiğini söyledi.
Şirket, domuz DNA’sının insan vücuduna daha uygun olacak şekilde değiştirilmesinin ardından İsveç tıbbi teknoloji şirketi XVIVO tarafından ilaçla güçlendirildiği söylendi.
Maryland’e yapılan nakilde, kokain’in uzun yolculuk sırasında canlı dokunun 24 saate kadar bozulmasını önlemek amacıyla kullanıldığı ifade edildi.
Adrenalin hormonuyla karıştırılan kokainin daha önce böyle bir ortamda hiç kullanılmadığı açıklandı.
Kokain enjektesinden sonra doktorların, kokainli karışımın ülke çapındaki diğer nakil prosedürlerinde yaygın olarak kullanılmasını önerdiği ifade edildi.