Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Mart’tan itibaren tüm illerdeki okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu. Diğer sınıflarda ise illerdeki risk durumuna göre farklı uygulamalara gidilecek.
Bakanlar Kurulu toplantısında, korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirlerinde yeni normalleşme sürecine geçilmesi kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitime geçiş hakkında yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türkiye genelinde 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin başlanılacağı belirtildi.
Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı; ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün; ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün; ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat; lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün; lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime geçilecek.
Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı; ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün; 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat; 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacak.
Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.
Açıklamada, “Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir” denildi.