İstanbul Özgür Üniversite’nin üç ay sürecek bahar döneminde, felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema konulu seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin ve resmi tarihin tartışılacağı seminerler yer alıyor.
İstanbul Özgür Üniversite’nin üç ay sürecek bahar dönemi, 21 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Kapitalizmin Krizi, Uygarlık Krizi, Riskler ve İmkânlar” başlıklı semineriyle açılacak.
Bu dönem felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema konulu seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin ve resmi tarihin tartışılacağı seminerler de verilecek.
Pazartesi akşamları Aydın Çubukçu “Alman İdeolojisi” başlıklı semineri yer alırken, Salı akşamları Ateş Uslu tarafından “On Dokuzuncu Yüzyılda Dünya: Toplumsal Dinamikler ve Siyasal Düşünceler” başlığı altında verilecek seminerleri Çarşamba günleri Alaeddin Şenel “Tarihte Üretim Teknolojisi Ve Savaş Teknolojisi” semineri takip edecek.
Perşembe akşamları İzzettin Önder’in “Ekonomi Teorisi Ve Felsefesi Üzerine Söyleşi” başlıklı semineri, Cumartesi günleri Taner Timur’un “Tarihi Maddeciliğin Temel Kavramları”, Erkut Sezgin’un “Heidegger ve Wittgenstein” ve Doğan Şahin’in “Psikososyal” seminerleri yer alacak.
Bahar dönemi boyunca “Resmi Tarih Tartışmaları” başlığıyla yapılacak Cumartesi Seminerleri’nde Doğan Çetinkaya, Erdoğan Aydın, İsmail Beşikçi, Mehmet Polatel, Mete Kaynar, Şükrü Aslan sunumlar yapacak.
Sinan Birdal “Güncel Dünya Siyaseti”, Doğan Göçmen “Hegel, Klasik Alman Felsefesi Ve Marx/Engels”, Levent Safalı’ “Akıl var mantık var”, Nurşen Bakır “Film Eylemi Atölyesi” seminerlerini düzenleyecek.
Bahar döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu/Hayat Dersleri, Haydar Özay/Resim Atölyesi.