HDP’li Akdeniz Belediyesinin Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde açtığı kurslara halk yoğun ilgi gösteriyor.
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Adanalıoğlu Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine, eski belediye hizmet binasını ’Mahalle Evi’ne dönüştürerek, her yaştan vatandaşın ücretsiz okuma-yazma, mesleki ve beceri kursları almasını sağlıyor.
Akdeniz Belediyesi’nin, Adanalıoğlu Mahallesi’nde ‘Mahalle Evi’ne dönüştürdüğü eski belediye hizmet binasında verilen ücretsiz okuma-yazma, mesleki ve beceri kurslarına bölge halkı yoğun ilgi gösteriyor. Akdeniz Belediyesi’nin organize ettiği “Kültürler Buluşması-Kilikya Kültür Sanat Spor Festivali” kapsamında, Adanalıoğlu Mahallesi’nde geçen Mayıs ayı sonunda hizmete açılan tesiste, alanında uzman eğitmenlerce verilen farklı kurslara başvuranların sayısı 300’e yaklaştı. Derslikler, kütüphane, kreş ve oyun salonu bulunan Mahalle Evi’nde, Adanalıoğlu sakinlerinin istekleri göz önüne alınarak uzman eğitmenler gözetiminde okuma-yazma, satranç, bağlama, gitar, resim, halk oyunları, dikiş-nakış, matematik, Türkçe ve sosyal bilgiler alanlarında kurslar veriliyor. Bugün itibariyle bağlama kursuna 30, resim kursuna 40, okuma-yazma kurslarına da yetişkinler ve çocuklar olmak üzere 2 ayrı gruptan oluşan yaklaşık 20 kişi katılıyor.
Geçen aylarda Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’ün de katılımıyla Adanalıoğlu Mahallesi’nde yapılan halk toplantısı ve sonrasında özellikle kadınlara yönelik anket çalışması sonucu, çeşitli kursların verileceği bir merkeze dönüştürülmesi istenen eski belediye hizmet binası, bu amaç doğrultusunda halka hizmet vermeye başladı. Merkezde, ayrıca ücretsiz tiyatro ve farklı müzik dallarını içeren koro eğitimlerinin de önümüzdeki haftalarda başlayacağı öğrenildi. Okuma-yazma veya mesleki ve beceri kursları için Adanalıoğlu Mahalle Evi’ne başvuran anneler de unutulmadı. Anneler eğitim alırken çocuklarının güvenlik ve bakımı ücretsiz kreşte sağlanacak. Çocukluk yıllarında okula gidemediklerini ifade eden anneler, “Kimimizin hiç, kimimizin de çok az okuması, yazması var. Ama mahallemizde açılan kursla okumayı da yazmayı da tamamen öğreneceğiz. Burada rakamları ve sayıları da öğreneceğiz. Böylece hem kendimizi geliştireceğiz hem de okula giden çocuklarımıza yardımcı olabileceğiz. Hayata artık çok daha farklı bakabileceğiz. Bu çok güzel bir şey ve eşlerimizin de bizleri desteklemesi çok anlamlı. Gerçekten çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Bizlere bu imkanı sunan Akdeniz Belediyesi’ne, Eş Başkanlarımıza, eğitmenlerimize ve belediye yöneticilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
Siyasihabere konuşan Mahalle Evi Koordinatörü Selim Züberi mahalle evinin açılış sürecini ve çalışmalarını anlattı:
“Öncelikle Adanalıoğlu Mahallesi hakkında bilgi vermek isterim. Adanalıoğlu Mahallesi merkeze yaklaşık 45 dk uzaklığında temel geçim kaynağı tarıma dayalı bir mahalledir. Bu mahalledeki çocukların, gençlerin ve kadınların kendilerini kültürel anlamda geliştirebildikleri bir araç mevcut değil. Akdeniz Belediyesi olarak bu projeyi özellikle burada gerçekleştirmek istedik. Tabi bunun kararını verirken Belediye Eşbaşkanları, Eşbaşkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla köy meydanında herkese açık bir halk toplantısı gerçekleştirdik. Ve mahallede yaşayan insanların önerilerini aldık. Ardından sadece kadınlardan oluşan bir toplantı aldık. Bu toplantılardan çıkan önerileri de kapsayan bir başvuru formu hazırladık. 28 Mayıs tarihinde de açılışını gerçekleştirdik. Mahalleli bu projeyi çok sıcak karşıladı. ve yaklaşık 300 başvuru aldık. Şimdilik Mahalle Evi bünyesinde okuma yazma, bağlama ve resim kursları var. Eylül ayından itibaren bu kurslara satranç, gitar, tiyatro, halk oyunları kursları da eklenecek. ”
“Mahalle Evi toplam 21 odadan oluşuyor ve biz 2 tane odasını kütüphaneye bir tane odasını da çocuk oyun odası olarak kullanılmak üzere tahsis ettik. Onun dışında da içinde fırınından kap kacağına kadar herşey bulunan büyük bir mutfağımız da var. ”
“Şimdi de Kütüphane ve Çocuk Oyun Odası için kitap ve Oyuncak Kampanyası başlattık. Bu kampanyaya da ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor.”
“Son olarak şunları ifade etmek isterim; biz Mahalle Evini “biz yaptık oldu” şeklinde kurmadık burayı herkesin kendisini katarak şekillendireceği bir yaşam alanı olarak tarifledik.”