İran’da Hicri Şemsi takvime göre Newroz gününden önceki yılın son Çarşambası olarak kutlanan Çarşenbe Suri (Kızıl Çarşamba) törenleri, rejim karşıtı protesto gösterisine dönüştü. Gösterilerde kadınlar başörtüsüz olarak erkeklerle birlikte dans ederken “Hamaney’e ölüm”, “Çocukları öldüren hükümete ölüm”, “Yoksulluk, yolsuzluk, pahalılık Devireceğiz” sloganları atıldı, protestoların simgelerinden olan “beraye” şarkısı okundu.
Tahran, Sanandaj, İsfahan, Karaj, Reşt, Meşhed, Sari, Erdebil, Hemedan, Şiraz, Tebriz, Urmiye, Shahrekord, Kermanshah, Arak, Bandar Abbas ve Saqqez şehirleri dahil olmak üzere eyalet merkezlerinin çoğunda, Mahabad, Shahryar, Islamshahr, Javanrud, Divandre, Kamiyaran, Shahindeje, Lahijan, Qaimshahr ve İran’daki diğer onlarca şehirde protestocular Çarşenbe Suri’yi, İslam Cumhuriyeti’ne karşı en yaygın protestolardan biri haline getirdi.
Göstericilerle özel kuvvetler arasında çatışmalar çıktı. Birçok bölgede protestocular sokaklarda ateş yakarak baskıcı güçlerin bu mahallelere girmesine izin vermedi.
İran’ın Kürt şehirlerinin çoğunda törenler tamamen rejim karşıtı gösterilere dönüşürken, İrşad devriyesinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mehsa Amini’nin doğum yeri Saqqez şehrinde de çarşamba günü şehrin çeşitli mahallelerinde ateşler yakarak bir araya gelen halk, “diktatöre ölüm”, “kadın, yaşam, özgürlük” gibi rejim karşıtı sloganlar attı.
Batı Azerbaycan Eyaletindeki Shahindej, Mahabad ve Urmiye halkı da büyük toplantılar düzenleyerek ve İslam Cumhuriyeti aleyhine sloganlar atarak Çarşenbe Suri’yi hükümet karşıtı protestoya dönüştürdü.